Indien deze e-mail niet goed leesbaar is, klik hier voor de online versie.
FEBRUARI
2015
Beste relatie,
De start van een nieuw jaar geeft energie om na te denken over uw ambities en het stellen van nieuwe doelen. Welke uitdagingen gaat u aan in 2015?

In deze nieuwsbrief hebben wij een aantal artikelen geschreven die over het inspecteren van metselwerk gaan.

Onze ambitie is om uw doelstellingen te helpen realiseren.

Veel leesplezier.
Bouw Advies Centrum B.V.
Inhoud nieuwsbrief
1. Onderzoek: Losgekomen metselwerk
2. Inspectie constructieve veiligheid
3. Inspectie van metselwerk
4. Duurzaam voegwerk
5. Trainingen
6. Aanmelden digitale nieuwsbrief
Onderzoek: Losgekomen metselwerk
Aanleiding van het onderzoek is het uitvallen van metselwerk op de 5e verdieping in de kopgevel van het gebouw gelegen op de zuid- westgevel. Namens de opdrachtgever is de kopgevel tijdelijk gestut door het aanbrengen van houten balken welke door middel van ankers aan het betonnen binnenblad zijn bevestigd en is de kopgevel volledig ingepakt met een steigernet. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
Inspectie van metselwerk
Door tijdig het juiste onderhoud uit te voeren kan schade aan metselwerk worden voorkomen of vervolgschade worden beperkt. Denk bijvoorbeeld aan uiterlijke kenmerken als corroderende lateien, beginnende scheurvorming, lekkage door beschadigd lood en onthechte dilatatieafdichtingen. Door de conditie van alle samenwerkende materialen op peil te houden, zal het risico op schade kleiner zijn. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
Trainingen
In samenwerking met het Verf Advies Centrum verzorgen wij trainingen om uw vakkennis up-to-date te houden of uw specialisme te versterken.
Wij verzorgen ook trainingen op maat op de door u gewenste locatie. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
Inspectie constructieve veiligheid
Het Bouw Advies Centrum heeft zich gespecialiseerd in advisering over herstel en onderhoud aan metselwerk. In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u geïnformeerd over de SBRCUR publicatie“Constructieve veiligheid bestaande metselwerk-buitenspouwbladen”. Hierin is de wijze van inspecteren, beoordelen en herstellen van constructieve gebreken aan metselwerk beschreven. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
Duurzaam voegwerk
Duurzaamheid staat volop in de belangstelling. Naast het maken van rendement komt er steeds meer aandacht voor de mens en het milieu. Jellema Advies Vastgoedonderhoud en het Verf- en Bouw Advies Centrum hebben het initiatief genomen om te onderzoeken, in hoeverre het planmatig onderhoud van woningen op een duurzame wijze kan worden uitgevoerd. De duurzamere materialen en werkmethoden zijn uitgevoerd in 20 proefprojecten. In dit artikel is het onderwerp voegen van metselwerk uitgelicht. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
Aanmelden digitale nieuwsbrief
De digitale nieuwsbrief van het Bouw Advies Centrum verschijnt 1 keer per kwartaal. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gevelonderhoud. U kunt zich altijd weer eenvoudig uitschrijven. 
LEES VERDER >>
 
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Algemene voorwaarden voor dienstverlening
Lees verder >>
 
Uw vraag is onze
uitdaging!
Stel een vraag >>
 
Bouw Advies Centrum
Vestiging West | James Wattstraat 16 | Alkmaar
T 072 562 74 51 |  E info@bouwadviescentrum.nl |  www.bouwadviescentrum.nl

 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Indien u in de toekomst geen e-mail meer van ons wenst te ontvangen kunt u dat hier aangeven.